godaddy tracker

Site mobil vs aplicatie mobila

Studiile arata ca vizitatorii prefera versiunea mobila a site-ului pentru shopping, cautari si entertainment. Dar prefera aplicatiile mobile pentru conectarea cu alti utilizatori, functionalitati care includ date personale, personalizarea experientelor si folosire repetata.

Versiunea mobila a site-ului

 • Costurile de realizare a versiunii mobile sunt mai mici decat crearea unei aplicatii mobile native
  Versiunea mobila a site-ului se realizeaza cu tehnologii web obisnuite care tin cont de elementele specifice vizualizarii pe mobile. Nu este necesara instalarea de softuri suplimentare si ruleaza pe acelasi server cu website-ul normal.
 • Versiunea mobila nu trebuie aprobata de catre marketplace
  Versiunea mobila a site-ului este accesata de catre vizitatori prin intermediul browserului Web incorporat in mobil. Practic, serverul identifica accesarea website-ului normal de catre un mobil si redirecteaza vizitatorul automat catre versiunea mobila.
 • Versiunea mobila a site-ului este usor de updatat si de mentinut
  Spre deosebire de modificarea unei aplicatii native, schimbarile efectuate in versiunea mobila a site-ului sunt disponbile imediat vizitatorilor. In functie de implementare, schimbarile in versiunea mobila pot fi efectuate dintr-o interfata de administrare web.
 • Disponibilitate maxima
  Spre deosebire de aplicatiile mobile care sunt specifice fiecarui sistem de operare sau chiar fiecarui model de telefon, daca este corect implementata, versiunea mobila a site-ului ofera o experienta in utilizare similara indiferent de tipul telefonului.

Aplicatiile Mobile

 • Aplicatiile mobile sunt specializate pe tipul de telefon si ofera functionalitati native avansate
  Spre deosebire de versiunea mobila a site-ului, aplicatiile mobile au implementari pentru fiecare sistem de operare si tipului de telefon, oferind astfel functionalitati specifice tipului de telefon. Aplicatiile beneficiaza de puterea de procesare a telefonului, GPS, comunicare audio/video, stocare de date, conectare la internet, etc.
 • Aplicatiile mobile ofera o experienta personalizata
  Prin instalarea pe telefonul utilizatorului, aplicatiile mobile ofera o experienta mult mai personalizata decat versiunea online a site-ului. Utilizatorul poate salva preferintele de utilizare, poate introduce date in timpul utilizarii, iar aplicatia poate utiliza functiile specifice telefonului respectiv.
 • Aplicatiile mobile sunt intotdeauna la indemana utilizatorului
  Spre deosebire de versiunea mobila a site-ului care necesita conectarea la internet si cautarea site-ului intr-un motor de cautare, aplicatiile mobile sunt instalate permanent pe telefonul utilizatorului si disponibile cu usurinta
 • Aplicatiile mobile sunt un diferentiator
  Oricand un utilizator poate accesa un website obisnuit sau versiunea mobila a site-ului de pe telefonul mobil. Dar o aplicatie mobila face cu adevarat diferenta prin calitatea experientei utilizatorilor