godaddy tracker

Review versiunea mobila a site-ului mercedes-benz.ro

Posted by on Sep 4, 2012 in Site-uri mobile | 0 comments

Sincer a fost o surpriza sa gasim un site de prezentare al unei marci de masini cu varianta mobila a site-ului. www.mercedes-benz.ro ne-a oferit aceasta surpriza. Credem noi ca implementarea variantei mobile a site-ului este una binevenita desi evident nu vei lua decizia de cumparare de pe mobil. In schimb, cand iesi cu prietenii la o bere si discuti ca de obicei despre masini si vrei sa arati ceva ce ai vazut pe desktop acum cateva zile referitor la respectiva marca de masina, varianta mobila este bine venita (acest studiu spune de asemenea ca informatia este consumata in mod secvential pe mai multe device-uri, ceea ce justifica un plan de marketing integrat).

 

Homepage-ul

De la primul contact cu varianta mobila a site-ului Mercedes ne-am pus intrebarea: este suficient spatiu pe un device mobil sa aduci suficiente informatii, inclusiv imagini si multimedia si sa arate si bine? Se pare ca da, inca din homepage versiunea mobila arata excelent, echilibrata si eleganta, cu o navigabilitate excelenta in partea superioara care permite browsarea intre diferitele modele de vehicule, si inclusiv un slideshow de imagini care schimba imagini de prim plan ale diverselor masini.

 

Prezentarea unui model

In mod surprinzator chiar si prezentarea in detaliu a unui model este foarte bine organizata si permite afisarea unor informatii complete, similare cu cele din website-ul normal. Pentru fiecare caracteristica a masinii exista pagini de prezentare detaliata, care aduce atat informatii text cat si imagini.

 

 

Configuratorul auto

Configuratorul autfost inca si mai neasteptat in special din cauza complexitatii specifice a functionalitatilor de acest tip. In cadrul testelor am reusit sa configuram incepand cu modelul dorit si pana la tipul jantelor dorite, fiecare sectiune fiind detaliata cu informatii din plin. Excelent!

 

 

Alte functionalitati utile

 Am gasit de asemenea in versiunea mobila a site-ului si alte functionalitati utile: cautarea unui centru autorizat, sevicii si ateliere service, social media si inclusiv un search clasic